Några ord om mig

Mål

Att arbeta med ideer och visa att IT kan göra jobbet, är min passion sedan många år. Jag har sysslat med automation av processer i industrin, har byggt om dåliga PLC system, varit AutoCAD ansvarig på en processindustri och varit med om att bygga upp ett tidigt intranät tillsammansmed ett fantastiskt IT gäng. Jag erkänner att jag har fastnat för denna galloperande technologi utveckling. Hela tiden utvecklas nya möjligheter och jag insåg tidigt att internet är framtiden.. Stora etablerade system tar sakta över utvecklingen, på gott och ont, men leder ändå utvecklingen vidare. Jag satsar på de öppna systemen som jag tror kommer att ta över p.g.a. deras flexibilitet. Egentligen spelar det ingen roll vilka system som på sikt vinner. Det viktiga att de samverkar för en bra utveckling för mänskligheten. Vi har en värld att ta hand om.

Jag har 12 års erfarenhet av systemförvaltning samt webbutveckling vid ett medelstort företag i Skåne. Erfarenheter av SQL-server, Business Objects, alla SharePoint-miljöer fram till 2010 samt program-utveckling främst i Microsoft miljöer med VB, ASP och ASP.NET. På senare år har jag även specialiserat mig på WordPress och Drupal samt studerat PHP, javascript, Perl och jQuery.

Numera är jag en glad Pensionär som på gamla dar hittat Thailand där jag bor sen juni månad 2015. Min vardag är numera mest fylld med vardagsbestyr, resor samt bloggning när tiden medger. Webben har mer blivit en hobby. Det är fortfarande kul att följa utvecklingen på fronten och kanske göra en del småjobb.

Yrkeserfarenheter

 • WEBB UTVECKLARE, STORA ENSO NYMÖLLA AB -- 2000-2012
  Framtagning och utrullning av Microsoft SharePoint Server 2010 (MOSS). Ansvarig för diverse webbsystem för kontor och process miljö.
 • SYSTEMANSVARIG, STORA ENSO NYMÖLLA AB -- 1997-2000
  Ansvarig för labb- och process-datorsystem på massa och pappersbruk.
 • PROJEKTLEDARE INSTRUMENTERING, STORA ENSO NYMÖLLA AB -- 1979-1997
  Tog fram lösningar för instrumentering kring nyanläggningar. Bl. a. deltog jag i specifikation och upphandling av labbdatorsystem för pappersbruk.

Utbildning

Naturvetenskaplig linje, Österängskolan i Kristianstad 1970

Övriga kurser

 • Under 2012 har jag studerat via lynda.com för att täcka in WordPress, Drupal och mySql i mina kunskaper. Se certifikat här: My certificates from Lynda.com
 • Learningtree International, Enstaka kurser efter behov under åren 2000-2011. SQL-server administration, Windows server 2003, ASP.NET, Perl, SharePoint Server mm.
  Intyg finns.
 • Lunds Universitet, Enstaka kurser i Mattematik och informationsbehandling 1970-1972

Språkkunskaper

Förstår och talar grundläggande engelska. Har använt engelska frekvent i mitt arbete.

Personligt

Jag skillde mig under 200X och är pappa till 3 utflyttade barn. Tycker om nya utmaningar i livet. Älskar att resa och se mig om. Detta reseintresse drog mig så småningom till Thailand där jag numera bor med en Thailändska och hennes 11 åriga son. Beslutet tog några år för att mogna men känns helt rätt nu. Det som grämer lite är att mina 2 döttrar just fått barn. Det skulle naturligtvis känts bra att inte bo så långt borta för barnbarnens skull. Kan hända att jag flyttar tillbaks vad det lider men för stunden känns det inte som ett alternativ.

Naturen är min rekreationsplats. 

Studerar mycket på egen hand speciellt personlig utveckling vilket säkert kommer att bloggas om.

2016-06-06 Klas Elowsson

Svenska