Hur får man framgång … ?

”There is a difference between WISHING for a thing and being READY to receive it. Noone is ready for a thing, until he believes he can acquire it. The state of mind must be BELIEF, not mere hope or wish.” /Napoleon Hill
 
”Det finns en skillnad mellan att önska sig en sak och vara redo att ta emot det. Ingen är redo för en sak, förrän han tror det är möjligt att förvärva det. Man måste tro och inte bara hoppas eller önska.” /Napoleon Hill
 
Ja, så skrev Napoleon Hill en gång i början av förra seklet. Det gäller lika mycket idag.
Man kan leva i en dagdröm och se och önska att något ska hända men .. Det händer inget. Hur kan det bli så? Orsaken är oftast att man fortfarande inte ser vägen fram till målet. Det handlar om vilka bilder man skapar om framtiden. När bilderna av framtiden blir klara och skarpa och man tror på möjligheten och känner lyckan av att lyckas .. då är man redo att ta emot den ljusa framtid som är vår.
 
Det är detta man menar med att se vägen. När man sen börjar röra sig i rätt riktning kommer resultat och tron förstärks och .. man accelererar mot sitt mål. Man får momentum i sin business eller vad det nu handlar om.
 
Det är alltså viktigt att man verkligen agerar och inte sitter och väntar på inspiration. Man ska i varje situation göra allt man kan för stunden för att avancera i rätt riktning.
 
Se till att det inte bara är en dagdröm !! Använd den väg som öppnas för dig. Du måste få igång ett momentum. När saker börjar hända så fortsätter det ofta av bara farten, men se till att hålla ångan uppe.
Lyssna på dina inre signaler och handla efter dessa. Blir det fel håll märker du detta omgående och efter ett tag har du utvecklat ett inre system för att navigera dig i rätt riktning. Man får alltså inte vara rädd att göra fel. Ingenting blir rätt med automatik .. Vi måste alla vara barn i början. Vi lär av våra misstag. Det är detta som menas att man ska ta emot som ett barn.
 
Man måste ha rätt inställning till framtiden och vara envis och kämpa på. Tänk om du gett upp första gången du försökte lära dig gå .. Vad hade hänt då???
 
Jag vet av egen erfarenhet att det är svårt att se vägen framåt när man ser att stora moln hopar sig. Räkningshögen växer och oron för ett misslyckande vaknar.
 
Du har rätt att detta kan skapa förseningar men … Det som är viktigt är att du i varje stund ser din positiva framtid. Det är alltid kraften i dina visioner och mål ”just nu” som drar dig i rätt riktning men du måste tro på dem. I alla situationer som uppstår ska du ta fram det som är bra och blunda för det som är dåligt. Vi kan alltid lära oss av det som händer.
 
Det gäller att se förbi hindren. De finns där, men är bara yttre omständigheter. Låt aldrig yttre omständigheter styra dig till en negativ tro på framtiden. Om du inte kan släcka ner alla dessa farhågor helt så gör dom ”små”. Förlita dig på de inre bilderna av framgång. Då vet du att du rör dig i rätt riktning, även om det kan bli ett och annat bakslag.
 
Klas Elowsson
 
 

Kommentera